Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αιτήσεις συμμετοχής για το μεταπτυχιακό σεμινάριο Vision Therapy από το OEP και το SCO


Το μεταπτυχιακό σεμινάριο το οποίο συνδιοργανώνεται από το Optometric Extension Program Foundation (OEP) και το Southern College of Optometry (SCO) και απευθύνεται σε πτυχιούχους οπτομέτρες, θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 8 Φεβρουαρίου 2012. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί τον βασικό κορμό του Vision Therapy ο οποίος θα είναι προαπαιτούμενο για επόμενες ενότητες (στραβισμού, sports vision, κ.α.). Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν και οπτομέτρες που δεν παρακολούθησαν το πρώτο 5ήμερο BVC (Behavioral Vision Care) μόνο εφόσον προκύψουν κενές θέσεις. Όσοι παρακολούθησαν το BVC έχουν άμεση προτεραιότητα. Το πρόγραμμα των πέντε ημερών είναι εξαιρετικά περιεκτικό και διαρκεί όλες τις ημέρες από τις 9:00 μέχρι τις 17:00. Η παρουσίαση γίνεται στην Αγγλική με μετάφραση/ επεξήγηση μόνο κατά περίπτωση.

Σε αυτό το course οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην βασική φιλοσοφία του Vision Therapy και θα διδαχθούν δραστηριότητες που μπορούν να εφαρμοστούν σε μεγάλη πληθώρα οπτικών δυσλειτουργιών και όχι σε συγκεκριμένες μόνο καταστάσεις. Το πρόγραμμα Vision Therapy όπως προτείνεται είναι εξαιρετικά επιτυχημένο στην διαχείριση των ασθενών και αποτελεί το απόσταγμα της εμπειρίας όλων των εισηγητών του OEP.

Κάθε δραστηριότητα θα εξηγηθεί αναλυτικά με τον εκπαιδευτή να λειτουργεί ως θεραπευτή και τους συμμετέχοντες ως θεραπευόμενους, έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερο βιωματική, διαδραστική και πρακτική εκπαίδευση.

Μερικές από τις δραστηριότητες Vision Therapy που περιγράφονται περιλαμβάνουν: AN Dissociated & Associated Pointing, AP Rule, Balance Board, Brock String, Cheiroscopic Tracings, Coin Circles, Central-Peripheral Saccades, "Ninja Training", Eye Control, Keystone Fusion Games, Lightboard, Motor Equivalence, Overlapping pictures, Tachistoscope, Vectograms, VO Stars, Walking Rail, και Wallach Rings.

Οι συμμετέχοντες θα εφοδιαστούν με πλήρες πακέτο σημειώσεων, βιβλιογραφία, πρωτόκολλα, οδηγίες για τις δραστηριότητες και διαχείριση των ασθενών κατά τη διάρκεια του Vision Therapy.

Αίτηση συμμετοχής και πληροφορίες θα βρείτε στη δεξιά στήλη. Η εξασφάλιση της θέσης σας γίνεται μόνο μετά την καταβολή της απαιτούμενης προκαταβολής και την γραπτή σας ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: